Ben jij gelukkig gezond?

Facebook

Dat gelukkige mensen gezonder zijn is allang bekend en is eveneens door Britse onderzoekers bevestigd. Zij hebben aangetoond dat gelukkige mensen minder stresshormonen (schadelijke eiwitten) en meer ‘gelukshormonen’ in hun bloed hebben. Voor langere tijd veel stresshormonen in het lichaam is bewezen schadelijk voor de gezondheid.

 

Gelukkig zijn

Als gelukkige mensen gezonder zijn, moet je dus zorgen dat je gelukkig bent of wordt. Het klinkt als een logische stap maar wat is gelukkig zijn eigenlijk en hoe word je dat?  Een algemene omschrijving van ‘gelukkig zijn’ is ‘tevreden zijn met de huidige levensomstandigheden’. Niet steeds denken aan wat zou kunnen zijn of wat geweest is, maar volledig leven in het nu. Kijk kritisch naar je eigen leven en of je wat veranderen kunt aan je huidige situatie.

Gelukkig zijn komt dus overeen met tevreden zijn en daar kun je wel degelijk invloed op uit oefenen. Als je levensomstandigheden tegenzitten denk je mischien dat je niet gelukkig kunt zijn, en dus niet bij die groep mensen hoort die gezonder zijn. Daar zit een denkfout. Je kunt namelijk heel veel veranderen aan je mindset. Als je leert positief te denken, te kijken naar alle goede dingen van het nu, dan ga je vanzelf al positiever in het leven staan. Als alle levenslessen kost het oefening en tijd om oude denkpatronen te vervangen door nieuwe inzichten.

Massagetherapie helpt

Een massagetherapeut kan je uitstekend helpen beter in je gevoel te komen en mindfull te leven. Als je het leven kunt accepteren zoals het is, positief in het leven staat en anderen positief benadert, zal je zien dat anderen jou ook positief gaan benaderen. Dan lijken veel moeilijke dingen opeens niet zo moeilijk meer. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf, daar is tijd voor nodig.

Waarom gelukkige mensen gezonder zijn

Gelukkige mensen zijn gezonder door de nauwe samenwerking die ons lichaam en onze geest hebben. Gezondheid lijkt iets puur lichamelijks en gelukkig zijn iets puur geestelijks, maar uit steeds meer onderzoeken blijkt dat het niet zo eenvoudig ligt. Gelukkig, dus tevreden zijn met het leven, is lichamelijk gezien het tegenover gestelde van stress.

Tot slot

Stress vergroot de behoefte aan vet en zoet eten en dus tot eetbuien. Gelukkige mensen eten daardoor vaak gezonder dan ongelukkige mensen. Bovendien slapen gelukkige mensen over het algemeen veel beter, waardoor het lichaam tijdens de nacht voldoende kan herstellen van de dagelijkse invloeden.