“Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden “

Facebook

Massagetherapie is een lichaamsgerichte therapie waarbij de psychische gesteldheid van de cliënt wordt benaderd via het lichaam. Klachten ontstaan immers met een reden. Massagetherapie helpt bij spanningsklachten, slaapproblemen, depressieve gevoelens, burn-out, vermoeidheid, onbegrepen (chronische) pijn en allerlei lichamelijke klachten zonder aanwijsbare oorzaak. Massagetherapie helpt je ook als je leven een grote wending heeft genomen vanwege een ziekte, scheiding, verlies van een dierbare of je baan, bij gemis aan intimiteit of (seksueel) misbruik.

Dit gezegd hebbende kan iedereen in therapie gaan die persoonlijke problemen ondervindt, uiteenlopend van moeilijkheden in relaties of werk tot ernstige geestelijke verwarring. Voor de behandeling van ernstige stoornissen is een passende omgeving met psychiatrische ondersteuning nodig.


kunt u het werk niet meer aan?

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling

U hoeft niet minder valide, gebrekkig of in de war te zijn om voordeel te hebben van massagetherapie. Sterker, u hoeft zelfs geen ‘problemen’ te hebben. U kunt een goed functionerende persoonlijkheid zijn en gewoon in therapie gaan om nog meer van uw wensen in het leven vervuld te krijgen. Niemand is 100% vrij van script: de wijze waarop u gewend bent te handelen, als in een toneelspel waarin de teksten en rollen al precies zijn uitgewerkt. Je doet wat je doet als gevolg van jarenlange programmering. Soms heeft u niet eens in de gaten dat u uit gewoonte reageert maar doet u zoals u doet omdat het in het verleden het beste leek. U kreeg waardering voor uw wijze van handelen, maar is dat ook werkelijk wie u diep van binnen bent?

Plan van aanpak

Na aanmelding ontvang je, in samenspraakt, een intakeformulier om jouw problemen (zorgvraag) helder te krijgen. Bij de eerste afspraak doorlopen we de beantwoordde vragen. Aan de hand van dit gesprek komen we tot een massagevorm die het best bij je past. Tijdens de massage staat het doorvoelen van emoties, ervaringen, gevoelens en gedachten centraal. Je leert inzicht te krijgen in je leven en wordt zelfbewuster van je eigen lichaam en handelen. Na afloop is er ruimte voor een persoonlijk gesprek.

De frequentie en het aantal sessies bepalen we in overleg. Elke sessie begint met een kort gesprek wat je de afgelopen tijd ervaren of gevoeld hebt.

vergoeding aanvullende zorgverzekering

Maria is geregistreerd bij de FAGT als natuurgeneeskundig therapeut. De meeste zorgverzekeraars hanteren een vergoeding voor de kosten van een natuurgeneeskundig consult. U heeft hiervoor geen verwijzing van de huisarts nodig. Zie Zorgverzekeraars voor een overzicht of bezoek de website van de FAGT.

Massagetherapie kan gecombineerd worden met fysiotherapie, psychotherapie of andere behandelvormen.

Registertherapeut RBCZ®

Een verwijsbrief is niet nodig, maar het is raadzaam om bij medische klachten contact met uw arts op te nemen om ziektes uit te sluiten en/of de arts op de hoogte te brengen van de (voorgenomen) ondersteunende behandelingen. Voor elke behandeling wordt een anamnese afgenomen om te weten wat er op dat moment in uw leven speelt.

Neem contact op met
Maria Aarts 06 44 11 80 00
vaste lijn: 073 888 5594
Een whatsapp of sms wordt zo snel mogelijk beantwoord
of stuur een e-mail naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it