“Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden “

Facebook

Is massagetherapie iets voor mij?

U hoeft niet minder valide, gebrekkig of in de war te zijn om voordeel te hebben van massagetherapie. Sterker, u hoeft zelfs geen ‘problemen’ te hebben. U kunt een goed functionerende persoonlijkheid zijn en gewoon in therapie gaan om nog meer van uw wensen in het leven vervuld te krijgen. Niemand is 100% vrij van script*, hoeveel geluk men ook heeft gehad met zijn ouders en omgeving. Voor de meesten van ons zijn er een of meer gebieden in ons leven waarop wij voor onszelf problemen hebben gecreëerd door in scrpit te gaan. In dat geval is het wellicht de tijd, het geld en de toewijding waard om in therapie te gaan en deze scriptkwesties op te lossen.

Dit gezegd hebbende kan iedereen in therapie gaan die persoonlijke problemen ondervindt, uiteenlopend van moeilijkheden in relaties of werk tot ernstige geestelijke verwarring. Voor de behandeling van ernstige stoornissen is een passende omgeving met psychiatrische ondersteuning nodig.

* script: de wijze waarop u gewend bent te handelen, als in een toneelspel waarin de teksten en rollen al precies zijn uitgewerkt. Dit is het gevolg van jarenlange programmering. Soms heeft u niet eens in de gaten dat u uit gewoonte reageert maar doet u zoals u doet omdat het in het verleden het beste leek. U kreeg waardering voor uw wijze van handelen, maar is dat ook werkelijk wie u diep van binnen bent?
Hoe vrij voelt u zich in uw handelen? Bent u al uit de kast?


kunt u het werk niet meer aan?

Meer over massagetherapie

Massagetherapie krijgt steeds meer bekendheid in de samenleving.  Het is een 2000 jaar oude Oosterse behandelmethode voor allerlei klachten van lichamelijke en psychische aard en voor het verbeteren van de algehele gezondheid doordat massage het immuunsysteem een boost geeft. Massagetherapie kan toegepast worden bij stress, burn-out, angst en depressie, hoofdpijn, slaapproblemen, rug-, nek- en schouderklachten, stijve gewrichten, reuma, rsi, spijsverteringsklachten, hormonale disbalans, luchtwegproblemen, immuniteitsproblemen, blaas- en nierproblemen, pijnklachten en chronische of acute problemen.

Door op een rustige manier gebruik te maken van het lichaamsgewicht wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten van het lichaam, de zogenaamde triggerpoints. Andere massagetechnieken als rotaties, strekkingen, pulsen, trekken, mobilisatie van gewrichten en spieren en effleurages worden eveneens gebruikt tijdens een behandeling.

Ziektes ontstaan vaak als er een onbalans is. Mogelijk zijn er gebeurtenissen die verwerkt moeten worden voordat je verder kunt zoals scheiding, rouw, relatieproblemen, ontslag of een ruzie. Massagetherapie helpt u de natuurlijke balans te herstellen. Massagetherapie kan een preventieve werking hebben en is ontspannend en weldadig om te ondergaan en is dus prettig en effectief tegelijk. In situaties van emotionele disbalans en stress is massagetherapie een zeer effectief middel als (aanvullende) therapie en goed te combineren met reguliere geneeswijzen.

Het is raadzaam voor de massage geen zware maaltijd te nuttigen en na een behandeling veel water te drinken om afvalstoffen goed af te voeren via de urine.

vergoeding aanvullende zorgverzekering

Maria is geregistreerd bij de FAGT als natuurgeneeskundig therapeut. De meeste zorgverzekeraars hanteren een vergoeding voor de kosten van een natuurgeneeskundig consult. U heeft hiervoor geen verwijzing van de huisarts nodig. Zie Zorgverzekeraars voor een overzicht of bezoek de website van de FAGT.

 

Registertherapeut RBCZ®

Een verwijsbrief is niet nodig, maar het is raadzaam om bij medische klachten contact met uw arts op te nemen om ziektes uit te sluiten en/of de arts op de hoogte te brengen van de (voorgenomen) ondersteunende behandelingen. Voor elke behandeling wordt een anamnese afgenomen om te weten wat er op dat moment in uw leven speelt.

Neem contact op met
Maria Aarts 06 44 11 80 00
vaste lijn: 073 888 5594
Een whatsapp of sms wordt zo snel mogelijk beantwoord
of stuur een e-mail naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it