'Ontspanningsmassage'

....ieder zijn smaak....

Facebook

Als massagetherapeut krijg ik regelmatig het verzoek of ik ook ontspanningsmassages geef, maar wat is dat eigenlijk? Voor de een kan dat een zachte massage van de armen zijn en voor de ander een hoofdmassage. Vraag het een derde persoon en die geeft als definitie dat dan toch echt het hele lichaam stevig onder handen genomen dient te worden terwijl nummer vier aan geeft dat een massage pas echt een ontspanningsmassage mag heten als de helft van de tijd aan de voeten wordt besteed. ….. en ze hebben allemaal gelijk!

 

Keuken
Het is net als met ‘lekker eten’. Zelfs in het beste restaurant bepaald de gastheer niet wat er op het bord beland en blijft de keuze aan de eter. Heeft deze last van allergieën of is hij/zij een overtuigend vegetariër dan zal dat leidend zijn in de samenstelling van het menu. Pas na het bestuderen van de kaart, eventueel aangevuld met de uitleg van de restaurateur, kan de men in de keuken aan de slag om de gast een culinair genoegen te bezorgen……

Intake
De massagetherapeut zal bij een eerste bezoek vragen naar de reden van de komst waarbij naast persoonsgegevens het medicijngebruik, leefomstandigheden, werksituatie, hobby’s en meer van dat soort zaken aan bod kan komen. Bij elke volgende afspraak zal de massagetherapeut de notities in het achterhoofd hebben maar dient steeds te vragen wat de wensen/verlangens van het huidig bezoek zijn. Het belang van een gesprek(je) voor aanvang van elke massage zal duidelijk zijn.

 

Eigen verantwoordelijkheid
Of een massage een spicy feestmaal of een ‘flauwe hap’ wordt heeft met het samenspel van de cliënt en de therapeut te maken. Geef als cliënt eerlijk antwoord op vragen hoe de druk van handen voelt en of het tempo oké is. Tijdens een massage kunnen er, makkelijker dan bij koken, kruiden aan het gerecht worden toe gevoegd of weggenomen zodat u het zich optimaal kunt laten smaken.