Massage en mindfulness (leven in het nu)

Facebook

 

Kleurloze dagen voor diegene die zeggen nooit iets mee te maken. Ben ik even blij dagelijks een schilderspalet tot mijn beschikking te hebben....

- Vroeg in de ochtend bij het uitlaten van de hond spot ik een vogel die mij met zijn gefluit ontroert. Ik kan niet anders dan stil staan en genieten. Vergeleken bij dit exemplaar klinkt de merel als een schorre straatzanger. Als ik het aan een kennis vertel zegt hij dat het waarschijnlijk een winterkoninkje is.

- Ik maak een praatje met een oud politieman uit de straat. We hebben dezelfde achternaam wat in het verleden nogal eens voor verwarring heeft gezorgd. Zo heb ik meermaals boze mensen aan de telefoon gehad die eigenlijk hem zochten…. Hij bedankt me bij het uit elkaar gaan voor het aangename gesprek.

- Op de fiets naar de stad en onderweg schrik ik van een reiger die vlak voor me de weg over steekt. Wat mooi zeg.

- In het café van modehuis Zoomers zitten een oudere heer en dame aan een tafeltje. Ze hebben een kop koffie voor hun neus staan met wat lekkers erbij. Deze mensen hebben ogenschijnlijk alle reden gelukkig te zijn op zo’n doordeweekse dag doch de gezichtsuitdrukking van de vrouw toont het tegenovergestelde. Het raakt me, in negatieve zin.

- Bij de Bijenkorf eindelijk geslaagd voor een leren jasje. Ik zoek er al 3 seizoenen naar en eindelijk een gevonden die past. De dame die me helpt werkt eigenlijk voor Arma (leermerk) en is vandaag een keer op de afdeling. Ze zegt dat mijn enthousiasme aanstekelijk is en schenkt me een bus spray omdat ze zo blij is dat ik geslaagd ben. Leuk toch.

- Er loopt een rat langs de waterkant. Als ik er een foto van wil maken neemt ie een duik en is weg.

- Een aantal WhatsApp berichten ontvangen van een dierbare.

Voor mij is dit dagelijkse kost. Elke avond voor het slapen gaan bedenk ik me in wat voor een gelukkige positie ik me bevind…. Ieder ander kan hetzelfde zien, of meer, maar als ik sommige vraag wat ze die dag hebben meegemaakt is het antwoord vaak ‘niets’