'Feiten en fabels over hooikoorts'

Facebook

 

Zoenen helpt, knuffelen niet

Ja, zoenen helpt! Dat beweren althans Japanse onderzoekers. Een halfuur durende kus vermindert hooikoortsverschijnselen, doordat de productie van het stofje dat hooikoorts opwekt, histamine, wordt verminderd. Voor het experiment werd proefpersonen gevraagd te knuffelen en te zoenen. Telkens werd er bloed afgenomen bij de hooikoortspatiënten. Daaruit bleek dat na de zoensessies het aantal antilichaampjes dat de allergenen bevocht, sterk daalde. Na een uitgebreide knuffelsessie deed zo'n daling zich niet voor.
Bron: gezondheidsnet.nl

 

Gerichte massage helpt ook, wrijven niet

Ja, gerichte massage helpt! Dat beweren althans Chinese doktoren. Al meer dan 2000 jaar stelt de Traditionele Chinese Geneeskunde dat allergieën worden veroorzaakt door een invasie van externe pathologische factoren……

 

Aangezien ik beide behandel methodes wel zie zitten en al jaren in het voorjaar mijn niesbuien dien te trotseren ga ik dit jaar maar eens een vergelijkend onderzoek starten. Blijken zowel de Japanners als de Chinezen ongelijk te hebben en helpt geen van beiden tegen hooikoorts, dan heb ik in elk geval plezier gehad. Het humeur verbetert sowieso, ongeacht de gekozen methode. Een soort van win-win situatie.

….wie weet, heeft de ene methode een synergistisch (versterkend) effect op de ander…… ;-)