Over mij

De betekenis van ons leven ligt in het verschil dat we maken in de levens van anderen

Nelson Mandela

Aanraking is een levensbehoefte. De positieve invloeden van een aanraking (massage/knuffelen) zijn enorm. Het is gebleken dat mensen die vaker worden aangeraakt veelal gezonder, socialer en communicatief vaardiger zijn. (of je denkt het andersom. Mensen die aanraking missen ervaren dat vaak als stressvol en door stress is het lastiger voluit te leven) Naast een betere bewustwording van, en beter contact met je eigen lichaam is het ook ontspannend en rustgevend. Uit studies blijkt bovendien dat mensen die regelmatig een massage ondergaan zich beter kunnen concentreren en minder kans op een depressie of stress hebben.

Mijn naam is Maria Aarts. Ik ben moeder van twee prachtige volwassen kinderen en gediplomeerd massagetherapeut. In 2012 starte ik DeaLuna, mijn praktijk voor massagetherapie.

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging FAGT als erkend CAM-registertherapeut RBCZ®. Dit wil zeggen dat cliënten rekeningen van therapeutische behandeling kunnen declareren bij de zorgverzekeraar èn het verplicht mij (met plezier) tot het volgen van bijscholingen en trainingen.

Op aanvraag verzorg verzorg ik workshops op gebied van verbinding, persoonlijke ontwikkeling & communicatie. Meer daarover vind je op mijn andere website TantraDenBosch

Gedurende mijn leven ben ik actief betrokken geweest bij het organiseren van diverse sociale activiteiten. Mijn drijfveer was en is het verbeteren van de onderlinge verstandhoudingen. Een vergelijking is terug te vinden in mijn keuze de opleiding tot massagetherapeut te starten. “Het verbeteren van het welzijn van de mens in zijn geheel door middel van aanrakingen, gezien vanuit een breed vlak.”

In 1990 kwam ik voor het eerst in aanraking met  massages en heb me er sindsdien verder in bekwaamd. Het begon als hobby tijdens mijn werkzame leven als biochemisch analist bij Organon, later MSD. Het massagontslag na aanleiding van een reorganisatie in 2011 zag ik als een kans mijn eigen praktijk te beginnen. Professionaliteit staat voorop. Daarom blijf ik investeren in opleiding en eigen ontwikkeling…. iets wat nooit stopt.

Wat deed ik dan zoal

De opleiding Therapeut Intergrale lichaamsmassage heb ik gevolgd bij Sonnevelt Opleidingen, evenals de Medische Basiskennis volgens de Platonorm.
Daarnaast heb ik enkele losse cursussen gevolgd bij Zonnevlecht Opleidingen waaronder stoelmassage, zwangerschapsmassage en lomi lomi.
Vanaf de eeuwwisseling ben ik bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling. Daarbij horen ook zaken als didactiek (Fontys PABO, om kennismakingslessen chemie aan leerlingen groep 8 te kunnen verzorgen)
Intuïtieve Ontwikkeling (Ahlim), Biodanza en vele losse workshops voor persoonlijke ontwikkeling.
Meermaals was ik te vinden op spirituele festivals waar ik enkele workshops per dag volg en nieuwe technieken aanleer om mijn cliënten beter bij te kunnen staan. Ik kom daar elke keer zeer voldaan van thuis.
De leerzaamste masterclasses die ik gevolgd heb via de beroepsvereniging zijn *NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), *contacten onderhouden met artsen, *overdracht en tegenoverdracht.
Mijn interesse in intimiteit coaching, verbinding maken met mensen en communicatie bracht me bij de jaartraining bij Jan den Boer. Jaarlijks geef ik zelf workshops op een groot tantrafestival in Amsterdam.
In de zomer 2017 heb ik een masterclass Psych-K gevolgd. Ik vond de resultaten zo verbluffend dat ik me direct had ingeschreven voor een 3-daagse training in november 2017.

December 2017: ‘CAM therapeut eigen vakdiscikpine
Dit betekent dat ik heb aangetoond te voldoen aan de wettelijke normen van het reguliere HBO onderwijs, HBO werk- denkniveau en daarmee klaar ben om te kunnen samenwerken met reguliere gezondheidspartners volgens normen van 2018….. en dat gaat maar door.